Hoera, jullie krijgen een kindje!

Hoera, jullie krijgen een kindje! De test was positief! Natuurlijk als eerste van harte gefeliciteerd! Een spannende, maar ook een leuke en dierbare tijd breekt aan (hopelijk). Van het bedenken van de naam naar het inrichten van de babykamer en het kopen van (te veel) babykleertjes. Kortom te veel leuke dingen om te doen.

Toch komt er ook een moment dat er praktische dingen geregeld moeten worden. Waaronder het vinden van de beste plek, waar jullie kleine spruit naar toe mag op het moment dat jullie beide weer aan het werk moeten.

Een kleine klik op Google leert al snel dat de keuze reuze is en ik snap dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet.

Elk kinderdagverblijf werkt op de manier en volgens de visie die zij het beste vinden, maar wat eigenlijk op dit punt het belangrijkste is….Wat vinden jullie?

Daarom wat tips om een keuze te maken…..

Bedenk wat je belangrijk vindt in de opvang van jullie kindje.

  • Kleinschalig of juist wat groter?
  • Alle leeftijden in 1 groep (in vaktaal: verticaal) of verschillende baby- en peutergroepen (horizontaal)?
  • Een kleiner team of juist veel nieuwe mensen om te ontmoeten?
  • Vind je dat de manier van werken overal terug te zien moet zijn binnen het kinderdagverblijf of mogen de regels wat losser zijn?
  • Heb je ideeën over het soort speelgoed, de voeding of wat er gedaan wordt als je kindje ziek is of  wordt op de opvang?
  • Denk ook aan de meer praktische zaken als bijvoorbeeld de openingstijden. Niets is zo vervelend dan dat jij je straks moet haasten van je werk, om op tijd te zijn voordat het kinderdagverblijf sluit. Of dat je ’s ochtends op je werk in de knoei komt, omdat het kinderdagverblijf nog niet open is.
  • Neem ook de locatie mee in je besluit. Kies je voor een kinderdagverblijf in jullie woonwijk of dicht bij je werk. Bedenk wat voor- en nadelen kunnen zijn.
  • Als je dit duidelijk hebt, gaat je zoektocht naar mijn idee verder op de site van het kinderdagverblijf. Zoals deze! Scroll door de website, lees het stuk over de visie en kijk naar sfeerimpressies. Wat denk je nu, wat voel je? Worden jullie er enthousiast en/ of nieuwsgierig van? Bel dan eens met het kinderdagverblijf. Zij zullen je uitnodigen voor een rondleiding, om de sfeer te komen proeven. Zien, voelen, ruiken en ervaren hoe het er is!

Tijdens je bezoek kun je dan zelf letten op hoe de  sfeer is op het kinderdagverblijf. Word je bijvoorbeeld enthousiast begroet? Wat is je eerste indruk als de deur open gaat?

De heer of dame, die de rondleiding met jullie mee loopt, zal veel vertellen. Hopelijk erg enthousiast over en reuze trots op het kinderdagverblijf. Luister naar alle uitleg en geef je ogen de kost. Kijk naar de inrichting, het speelgoed, maar let vooral op hoe de leidsters met de kinderen om gaan. Want over een tijdje zal jullie mooie, lieve manneke of meiske er misschien ook tussen zitten.

Word je blij, vrolijk, enthousiast en alles wat je maar meer wilt voelen. Dan is dit misschien de plek waar jullie kindje groter mag worden!

Eigenlijk kan ik er lang en kort over schrijven, maar waar het op neer komt is dat je het juiste gevoel moet hebben bij het kinderdagverblijf van jouw keuze.

Volg je hart, want dat klopt…….Liefs Chantal